zaterdag 15 oktober 2011

"Aurora"

Dat Aurora een naam is die zelden voorkomt hadden we van te voren wel bedacht. Wat we niet voorzien hadden is dat elke keer dat we hem toevallig wel tegen zouden komen het de naam van iets compleet willekeurigs zou zijn. Zoals het tankstation langs de A4, bijvoorbeeld.

Ook mijn oom had niet de associatie met een meisjesnaam, of de naam van de Romeinse godin waar hij van afgekeken is. Toen mijn tante hem vertelde hoe wij onze dochter genoemd hadden was zijn verbaasde reactie: Wie noemt zijn kind nu naar een tunnelboor? (Franse tunnelboormachine in het Groene Hart, red.)

Begin oktober zijn we eindelijk een andere Aurora in levende lijve tegengekomen. Het was een lief meisje van een jaar of acht, die met haar moeder mee was gekomen naar de Fairday, een evenement voor traditionele boogschutters.

De dames bij de clout-verschieting - de tweede van links is ondergetekende

Dr. E met zijn trots, een Engelse oorlogsboog met 100 pond trekkracht





Wij waren natuurlijk ook van de partij, aangezien dr. E en ik allebei boogschieten. Maar omdat oma Merkje niet kon oppassen zaten we een beetje met die kleine in onze maag. Gelukkig bood een lieve dame van de organisatie, die we een beetje kennen, aan om samen met nog iemand op te passen. De andere mevrouw bleek dus de moeder te zijn van het meisje Aurora.


 Aurora en Aurora doen een middagdutje...


...onder het toeziend oog van Aurora's moeder

Zo zie je maar weer, zo'n zeldzame naam is het niet; je moet alleen in de goede kringen zoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten